Modellering

Illustration of the process of extracting energy from a body of water using aquathermy

Een digital twin van jouw waterlichaam

Het potentieel bepalen van aquathermie vraagt een dynamische analyse van de interactie tussen het water en zijn omgeving. Onze digital twins zetten deze complexiteit voor jou om in een helder resultaat. Zo weet je meteen of jouw waterlichaam ready is voor aquathermie!

Onze digital twins hebben verschillende vormen van diepgang, gaande van 1D tot 3D analyses. Met 1D digital twins bezorgen we snel en efficiënt een thermisch potentieel, ze zijn beschikbaar voor meren of stilstaande kanalen. Met 3D analyses modeleer je zeer nauwkeurig het gedrag van een thermische lozingspluim in rivieren, kanalen of meren. Ideaal om de aquathermie impact te analyseren voor watergebonden vergunningen.

One-off

Interesse om een simulatie te runnen met onze 1D digital twin? Vul het onderstaande formulier in en wij bezorgen jouw resultaten!

€ 1000  / simulatie

Meer info

Subscription

Overtuigd van de kracht van onze 1D digital twin en wil je meerdere projecten simuleren? Werk met ons samen en neem een licentie op onze 1D twin simulaties tegen een jaarlijkse kost

€ 10000  / jaar

Meer info

Consultancy

Heb je naast de standaard 1D twin resultaten project specifieke resultaten nodig? Wil je een rivier, kanaal of meer in meer diepgang modelleren in 3D? Doe dan beroep op onze persoonlijke begeleiding

€ 3700/ case

Meer info

One-off

Voorbeeld inputs
Warmtevraag
100
MWh
Diepte meer
2
m
Oppervlakte meer
10000
m2
Gebouwtype
Residentieel
Locatie
Leuven, BE
Afgiftesysteem
Radiatoren
Resultaten
Maximale afkoeling
1
°C
Gemiddelde afkoeling
0,7
°C
Percentage van warmtevraag mogelijk
92
%
Thermische impact

Onze digital twin laat zien wat de aquathermische impact op het water is ten gevolge van jouw warmtevraag. De referentie temperatuur (zonder impact) wordt geplot ten opzichte van de temperatuur die zou ontstaan bij een toekomstige aquathermie installatie.

Stratificatie

Bij diepere meren of kanalen kan stratificatie optreden. Onze digital twin geeft een duidelijk overzicht van deze verdeling in temperatuur doorheen de diepte van het waterlichaam. Hierdoor kan een installatie optimaal ontworpen worden door gebruik te maken van passieve koeling.

Omgevingscondities

De omgevingscondities van het oppervlaktewater zorgen voor natuurlijke regeneratie van de watertemperatuur na impact. De thermische wisselwerking tussen het water en de zon, lucht en ondergrond worden op uurbasis gesimuleerd.

Backwards-pointing arrow
Forwards-pointing arrow

Subscription

Voordelen van een subscription

Checkmark

Wil je meerdere cases runnen of verschillende scenario’s per project vergelijken? Neem een licentie op onze 1D-modelleringstool en ga zelf aan het rekenen.

Checkmark

We bieden individuele begeleiding bij het gebruik van ons model, een correcte implementatie van alle inputs en het interpreteren van resultaten voor jouw project.

Illustration of a river being heated by the sun
Illustration of a river being heated by the sun

Consultancy

Voordelen van onze consultancy

Checkmark

We gebruiken toepassingen van onze 1D digital twin op maat van jouw vraag.

Checkmark

Onze 3D-modellen analyseren lokale impacten van aquathermie in het waterlichaam en garanderen zo optimale performantie.

Checkmark

We verwerken alle resultaten op maat van jouw wensen en stellen je in staat om een vergunning in te dienen.

3D simulatie rivier

Om de lokale aquathermie effecten in rivieren nauwkeurig in kaart te brengen worden 3D simulaties ingezet. Het thermische verloop van de koudepluim wordt hierbij gesimuleerd zodat de stroomafwaartse en stroomopwaartse invloeden van een project gekend zijn.

3D simulatie meer

3D simulaties in meren worden ingezet om lokale thermische impact accumulatie na te gaan. Het is hierdoor mogelijk om de geschikte positie van warmtewisselaars of koudelozingen te bepalen in een gesloten volume water.

Backwards-pointing arrow
Forwards-pointing arrow

Duurzaam verwarmen met aquathermie? Contacteer ons!

Verstuur
Mail icon
Bedankt voor je boodschap! We contacteren je snel terug.
Er ging iets mis bij het versturen van je boodschap