Team

The EXTRAQT team

EXTRAQT gaat voluit voor water als duurzame warmtebron voor gebouwen.

Daarom begeleiden we overheden en projectontwikkelaars in de transitie naar aquathermie. Van potentieelberekening tot technische installatie, bij elke stap kan je rekenen op onze expertise.

Ontmoet het team.

Stijn De Jonge
Co-founder

Aquathermie begeesterde Stijn voor het eerst tijdens een wandeling in Sardinië. Deze passie ontwikkelde hij verder tot zijn expertisedomein aan de KU Leuven, waar hij aan de slag is als hoofdlector duurzame systemen. Binnen EXTRAQT zet hij zijn schouders onder de strategische ontwikkelingen. Stijn heeft ook een fascinatie voor astronomie en geniet van een gezellige babbel.

Sebastian Baes
Co-founder

Sebastian studeerde af als industrieel ingenieur aan de KU Leuven. Zijn thesis onderzoek over aquathermie leidde tot de oprichting van EXTRAQT in 2021 samen met Stijn en Jan. Sebastian is gepassioneerd in duurzame energie, fotografie en het maken van trektochten.

Jan Denayer
Co-founder

Jan is industrieel ingenieur, rolde vanuit zijn master thesis in de wereld van aquathermie en richtte zo mee EXTRAQT op. Installaties die ontspringen op zijn scherm en uitmonden langs de oever van een rivier, daar wordt hij warm van. Daarnaast is Jan gepassioneerd door sport en muziek.

Tom Vanhoof
Project ingenieur

Tom studeerde af als energietechnoloog aan Thomas More. Sinds 2022 maakt Tom deel uit van het EXTRAQT-team, voornamelijk als project ingenieur maar ook als ontwikkelaar van aquathermie gerelateerde software. Tom houdt van fotografie, reizen, Formule 1 en duurzame energie.

Arnaud Depoorter
Project ingenieur

Arnaud studeerde af als Bio-ingenieur met een passie voor technologie en een grote bewondering voor de natuur in al haar vormen. Met een technische mindset en in samenwerking met een dynamisch team, geniet hij ervan om ideeën werkelijkheid te laten worden. Als hij niet opgaat in de wereld van technologie, vind je hem bezig met het beklimmen van rotsen en gezellig samenzijn met vrienden.

Joppe Leers
Software developer

Joppe is een industrieel ingenieur met een passie voor software gestuurde technologische ontwikkelingen. Na twee jaar ervaring in de ruimtevaart, past hij zijn passie voor technologie toe in de wereld van duurzame energie, samen met EXTRAQT. Buiten zijn werkuren kan je Joppe vinden in het zwembad, op de looppiste, of in de Chiro-lokalen van Rillaar.

Dries Peeters
Jobstudent

Dries studeerde af als industrieel ingenieur aan de KU Leuven en raakte via zijn thesis voor EXTRAQT gepassioneerd door het modelleren van oppervlakte water. Omwille van zijn liefde voor water en duurzame energie, studeert hij momenteel verder voor burgerlijk ingenieur. Wanneer hij niet bezig is met warmte, kan je hem terugvinden op de klimmuur.

“Wij zijn overtuigd dat het leven op Aarde veel boeiender is dan het leven op Mars. Onze planeet is uniek maar ernstig verstoord door de mensheid. Wij willen de beschikbare blauwe warmte van onze blauwe planeet duurzaam inzetten om haar ecosystemen te redden!”

“Wij zijn overtuigd dat

het leven op Aarde veel boeiender is dan het leven op Mars. Onze planeet is uniek maar ernstig verstoord door de mensheid. Wij willen de beschikbare blauwe warmte van onze blauwe planeet duurzaam inzetten om haar ecosystemen te redden!”